Jeg vil så gerne leve mit liv i flow, og gerne på slump. Jeg elsker når tingene falder sammen i synkronisitet, når alt går let og føles rigtig. Tidligere har jeg kunnet føle mig doven og ubeslutsom fordi at jeg tit har ladt tingene ske uden at jeg tog en “rigtig” beslutning. Men set i bakspejlet, er beslutningerne taget. Ikke altid bevidst, eller på en måde som jeg tænker at en beslutning skal tages. Mange gange har jeg ventet og pludselig, er alting faldet på plads. Ofte har udgangen været bedre, dejligere og vildere end jeg selv havde kunnet forestille mig.

Jeg er uddannet læge fra Københavns Universitet. En tid i mit liv, som jeg længe har set på som hård, en tid hvor jeg underminerede mit sande jeg for at præstere. Men når jeg kigger med blidere øjne, husker jeg at jeg nød de år. Jeg elsker at lære, jeg elsker at fordybe mig, jeg elsker at have en mening, at have tætte venskaber og spændende eventyr omkring mig. Hele verden var åben, jeg kunne alt. Jeg rejste meget, jeg udforskede. Efter 7 år, skulle jeg fra Købehavn. Jeg er jo intet storbymenneske. Det blev Thisted, og senere Klitmøller. To steder jeg aldrig før havde hørt om. Men som jeg kom til at elske. Havet, den kolde, rå vind, sand der pisker i ansigtet. De tomme strande på en iskold efterårsdag, hvor jeg kunne råbe ad all min kraft. Der kunne jeg snakke med bølgerne og føle mig hørt, når de slog ind mod stranden.

En dag hvor jeg følte mig rigtig ensom lagde jeg mig ned i sandet, og i et øjeblik som føltes som en uendelighed oplevede jeg at jeg var et med alt. Denne betryggende følelse er noget jeg bærer med mig. En følelse som jeg arbejder med i min meditation- og yogapraksis men også ved mine lægekonsultationer. Føler jeg mig tabt finder jeg tilbage via naturen, den viser mig vej og passer på mig.

I en tid arbejdede jeg hos en tysk læge på Mors. Han var homøopat, Heilpraktiker og psykoterapeut og lærte mig om patienter på en anden, og for mig, ny måde. Han lærte mig at være læge, rigtig læge, en der lytter, bruger tid og prøver at forstå, for at så, ud fra bedste evne, hjælpe.

I Klitmøller manglede mine veninder en yogalærer. Jeg havde praktiseret i 8 år. Jo, vist kunne jeg undervise, sagde et tarotkort til mig en aften. Dagen efter holdt jeg min første yogatime for 2 elever.

I en tid pendlede jeg til Silkeborg. Jeg arbejde på en hjerte-kar-klinik, og lærte om mineraler og vitaminer, om kost og om kelering af tungmetaller. Hvad unaturlige stoffer kan gøre med vores krop. I Silkeborg mødte jeg Luise som var ved at uddanne sig til Heilpraktiker. Vi besluttede at vi ville åbne en holistisk klinik, g jeg flyttede til hendes by, Aarhus.

Jeg har sidenhen udannet mig til MediYoga-instruktør. MediYoga står for medicinsk yoga, som er en blid og rolig form for yoga som giver mig og mine elever tid til at mærke, føle og være. Til min første MediYoga-time i Aarhus dukkede Søren op, min kærlighed. Så fra nu af, bliver jeg i Jylland. Sverige lokker, min familie, mit sprog. Men mit liv har udviklet sig til være her. Lige her, lige nu.

I sommerferien -19 var jeg med Søren og mine bonusbørn på camping i Klitmøller. Min ynglings-yogalærer og veninde præsenterede mig for Siv og sagde noget i stil med ”I to skal møde hinanden, og i bor begge to i Aarhus.” Så på den vej var det. Og det er jeg dybt taknemlig for. Taknemlig for alle de små trin på vejen som førte mig hertil, førte mig sammen med Siv. Vi skal nemlig noget sammen – CyklusLiv. Læs om vores CyklusGuide her.

Hvorfor jeg arbejder med kvinder, deres cyklus og fertilitet

Jeg interesserer mig for kvindehelse. Oprindeligt ville jeg gerne være gynækolog, men måden man arbejder på i sygehusverden passer ikke helt til mig og livet førte mig, som sagt, andre veje.

Som læge har jeg mødt mange kvinder som lider i sin menstruationscyklus. Smerter, uregelmæssighed, barnløshed, humørssvingninger ect. Men sådan behøves det ikke at være. Der er ikke normalt at have gener, men det er blevet normaliseret, eftersom så mange kvinder har det.

Jeg har selv døjet med menstruationssmerter siden jeg fik min menstruation. Men at lære min egen cyklus at kende, lytte til de signaler min krop giver mig og lave ændringer baseret på det, har hjulpet mig væsentligt. Det første trin var at blive bevidst omkring min cyklus. Denne bevidsthed, har gjort at jeg yder selvomsorg hver dag. Nogle dage, blot få minutter og andre, mange timer.

Denne bevidsthed og forståelse omkring menstruationscyklus vil jeg gerne give videre til andre kvinder. Jeg vil at vi selv skal kunne læse vores kroppe, få mere energi, færre gener og mere selvkærlighed. Derfor har jeg fordybet mig, læst og lyttet, været på kursus i fertilititetsfremmende fysioterapi og omkring cyklus-forståelse, lært øreakupunktur og er ved at uddanne mig til antroposofisk læge.

Jeg tilbyder online kursus for at mindske stressen omkring barnløshed og øge chancerne for at få børn. Læs mere her.

/ Magdalena Lock Johansson